Pikantní a krémové dýňové kari: jednoduchý recept s kokosovým mlékem
Dýňové kari je plné zdravých ingrediencí, chutná aromaticky a je také úžasně krémové. Tento dýňový recept je ideální pro zahřátí zevnitř, zejména v chladných dnech.
Co dalšího můžete z dýní vykouzlit, se dozvíte zde: Dýňové recepty.
Recept na krémové dýňové kari
Tip: Dýňové kari se skvěle hodí k rýži nebo čerstvé bagetě, případně si ho můžete vychutnat i samotné. Jako ozdobu můžete posypat několika drcenými arašídy nebo kešu oříšky.
3 tipy a vylepšení pro lahodné dýňové kari

1. tip - ještě více chuti: Pokud chcete něco ještě výraznějšího, můžete do dýňového kari přidat více zeleniny. Jednoduše ji přidejte do kari ve čtvrtém kroku a nechte vařit. Skvělou volbou je třešňový hrášek, čočka, na kostičky nakrájené brambory nebo sladké brambory, kousky brokolice nebo květáku.
Poznámka: V závislosti na odrůdě může být nutné hrášek a čočku před přidáním do pokrmu na několik hodin namočit. Voda z namáčení by se neměla použít, ale vylít.
2. tip - přidání masa: Do tohoto receptu na dýňové kari můžete samozřejmě přidat i maso, zejména kuřecí prsní řízky se k němu velmi dobře hodí. Ideální je nakrájené kuřecí maso nejprve dobře osmažit, poté vyjmout z pánve a odložit stranou. Nakonec ho přidejte do vařícího se kari ještě asi deset minut.
3. tip - Musí být kokosové mléko? Ne, protože kokosové mléko není každému po chuti. Jako alternativu můžete použít smetanu, smetanový sýr nebo například řecký jogurt. Pokud je dýňové kari příliš husté, lze ho zředit trochou zeleninového vývaru.
TAG24 vám přeje hodně zábavy při vaření a dobrou chuť!